Alle voedselbanken in Nederland werken uitsluitend met onbetaalde professionals. Niemand wordt betaald; ook bestuur en staf niet. De ruim 12.000 vrijwilligers vormen het hart van de voedselbanken. Met hun bijna onuitputtelijke enthousiasme zorgen zij ervoor dat de allerarmsten wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen.
De vrijwilligers bij ons zijn ondergebracht in diverse werkgroepen:
- Intake: contact met cliënt en hulpverleners
- Voedselveiligheid: voorraadbeheer en voedselkwaliteit
- Transport: ophalen van voedsel
- Uitgifte: voorbereiden en uitgeven van de voedselpakketten
- Moestuin: verbouwen verse groenten
- Facilitair: gebouwbeheer en schoonmaak
- Werving: voedselleveranciers benaderen, sponsor- en donateursacties
Qua werkomstandigheden hanteren we een actief Arbobeleid, gebaseerd op een in 2018 uitgevoerde (en jaarlijks geëvalueerde) Risico Inventarisatie.